Joogan monet kasvot

Kirjoituksia myös erityisherkkyydestä ja muutoksen tekemisestä


Oletan, että olet ollut joskus ensimmäistä kertaa joogatunnilla. Miksi menit tunnille? Mitkä olivat odotuksesi? Mitä ajattelit ensimmäisen tunnin jälkeen? Mikä sai sinut palaamaan yhä uudelleen? Vai palasitko ollenkaan?

Tiedät, että seuraava askel olisi otettava. Et vain halua tehdä sitä nyt. Mieluummin suljet koko asian mielestäsi. Ehkä et pidä asiaa tarpeeksi tärkeänä. Ehkä asia on vaikea tai oman mukavuusalueesi ulkopuolella.

Oletko miettynyt kuinka paljon energiaa olet jo kuluttanut pelkästään ajatukseen tuon askeleen ottamisesta? Nyt on aika lopettaa...

On normaalia, että koemme välillä olevamme elämässämme jumissa. Emme tiedä yhtään mitä tehdä seuraavaksi, minkä askeleen ottaa. Odotamme merkkiä, mutta sitä ei tunnu tulevan. Turhaannumme, tätäkö elämäni on. Voit helpottaa tilannettasi seuraavilla keinoilla.

Mutta kuinka tarkkaan olet tutkinut nuo avaamasi ovet. Oletko luottanut liikaa muiden mielipiteisiin? Mitä jos jatkaisitkin tutkimista, vaikka "ovenvartija" sanoisikin, että täältä et etsimääsi löydä. Päättäisit kuitenkin tutkia tämän oven tuomia mahdollisuuksia tarkemmin käyttäen herkkyyden voimaa ja huomaamalla pienimmätkin merkit. Ehkä tämä ovi...

Kun olet tekemässä elämässäsi muutosta, saatko ympäristöltäsi lannistusta vai kannustusta? Jos vastasit ensimmäisen, jätätkö muutoksen sen vuoksi tekemättä? Vai päinvastoin, saako se sinut haluamaan muutosta vielä enemmän?

Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta. Se on kuitenkin varmaa, että jos et valitse, jäät paikallesi. Et pääse eteenpäin. Jos et kuitenkaan halua olla siinä tilanteessa missä olet, tee valinta. Valinnan tekemistä voit helpottaa pohtimalla seuraavia asioita:

Niska jumittaa ja yläselkä alkaa uhkaavasti muistuttaa tuttua kellonsoittajaa. Vatsassa tuntuu möykky. Kuinka usein pysähdyt, kuuntelet ja pistät merkille, että keho todella kertoo, kun on aika tehdä elämässä muutoksia?

Nykypäivän hektisessä maailman menossa ajatuksemme ovat vallanneet kaiken aikamme. Teemme ajatustyötä, eikä vapaa-aikakaan paljoa...

Erityisherkkänä olet empaattinen ja imet itseesi helposti toisten tunteita. Olet saattanut aloittaa päivän hyväntuulisena ja iloisena, mutta illalla huomaat, että olosi on aivan päinvastainen. Saattaa olla hyvinkin kuormittavaa, jos et osaa erottaa mikä tunteista on omasi ja mikä toisen tunne.

Valitsetko jatkaa tyytymättömänä vai tyytyväisenä? Tyytymättömyys on merkki. Tyytymättömyys on mahdollisuus. Älä ohita sitä. Älä ruoki sitä.