❈ Joogaopettaja, Reikihoitaja ❈


Ensimmäisen kerran astuin joogamatolle äitiysjoogatunnilla vuonna 2007. Pian tunneista tulikin viikon odotetuin tapahtuma. Halusin jatkaa joogaharrastusta myös esikoisen syntymän jälkeen, joten osallistuin ensimmäiselle astangajoogatunnille. Tunnin jälkeen epäröin harrastuksen jatkamista, mutta päätin kuitenkin palata tunnille uudestaan. Tuota päätöstä en ole katunut. Olen oppinut, että uusille asioille kannattaa antaa mahdollisuus ja aikaa totutella niihin. Astangajoogalla on ollut suuri vaikutus omalla joogapolullani, koska harjoitin sitä ainoana joogalajina lähemmäs kymmenen vuotta.

Pari vuotta sitten tuntui, että on aika antaa mahdollisuus uusille kokemuksille. Yin-joogan myötä koin jotain aivan uutta, jotain, jonka voisin tuoda elämään myös maton ulkopuolelle. Ei ollut tarve suorittaa ja saavuttaa mitään, vaan riittääkin sellaisena kuin on. Meditatiivisilla tunneilla oli aikaa kuunnella omaa sisäistä ääntään. Mitä minä oikeasti haluan ja tarvitsen?

Tein melko nopeasti päätöksen lähteä joogaopettajakoulutukseen. Olen aina halunnut toteuttaa intohimoni nyt enkä hetken päästä ja yrittänyt järjestää asiat niiden mahdollistamiseksi. Valitsin Seasonal Yoga (RYT 200) opettajakoulutuksen, koska ihastuin ajatukseen vuodenaika-ajattelusta osana joogaa. Seasonal- eli vuodenaika-ajattelusta lisää täällä. Pidän Seasonal jooga -tuntien lisäksi myös muita joogatunteja.

Joogaopettajakoulutuksen myötä heräsi kiinnostukseni erityisesti energioiden ja kosketuksen vaikutuksesta kehon ja mielen hyvinvointiin. Niinpä suoritin Reiki I -kurssin Fuengirolassa ja Intialaisen päähieronnan kurssin Porissa syksyllä 2019. Lisätietoja rentouttavista hoidoista täältä.

Sitku-hetkeä ei ole olemassa, se ei koskaan tule. Aina kun ajattelet, että olet perillä, hetki lepää ja huomaat, että se onkin taas tulevaisuudessa. Siksi ainoa oikea hetki ryhtyä mihin tahansa itselle tärkeään on nyt.

-Sanna Wikström & Hidasta elämää

Valoa kevääseen 💚

Sarita