5 vinkkiä, kun tunnet elämäsi olevan jumissa

10.10.2020
On normaalia, että koemme välillä olevamme elämässämme jumissa. Emme tiedä yhtään mitä tehdä seuraavaksi, minkä askeleen ottaa. Odotamme merkkiä, mutta sitä ei tunnu tulevan. Turhaannumme, tätäkö elämäni on. Voit helpottaa tilannettasi seuraavilla keinoilla.

1. Tee päätös

Aivan ensimmäisenä tee päätös. Päätös siitä, että olet oikeasti valmis tekemään töitä päästäksesi elämässäsi eteenpäin. Ilman selkeää päätöstä harhailet päämäärättömästi tilannettasi jahkaillen. Se ei muuta elämääsi, vaan luo huomisesta samanlaisen päivän kuin eilinenkin oli.


2. Muuta ajattelutapa

Kun olet tehnyt päätöksen, muuta ajattelurapasi. Ajatuksesi ovat ne, jotka pitävät sinut jumissa nykyisessä tilanteessasi. Ne saavat sinut tuntemaan, että et pääse eteenpäin. Mutta ne ovat vain ajatuksia. Ota ajatuksesi hallintaasi ja ala luoda uusia. Pudota kaikki rajoitukset ja anna ajatustesi lähteä maalailemaan uusia kuvia. Kuvia tilanteista, joissa sinä haluaisit olla. Muista, mielelläsi ei ole rajoja. Anna mielikuvituksesi päästä valloilleen.


3. Astu tuntemattomaan

Jos haluat huomisesta erilaisen kuin eilinen, on astuttava tuntemattomaan. Älä anna pelkojesi astua muutoksesi tielle. Tiedosta pelkosi, mutta älä anna niiden estää sinua. Kaikilla on pelkoja astuessaan uuteen ja tuntemattomaan. Turhin pelko on epäonnistumisen pelko. Jos jätämme kaikki uudet asiat kokeilematta epäonnistumisen pelon vuoksi, niin poljemme paikallamme. Anna ennakkoluulojen aiheuttaman sumun väistyä ja näet kirkkaammin. Muuta asennettasi. Jokainen epäonnistuminen on myös tilanne oppia jotakin uutta. Sekä itsestäsi, että maailmasta.

Ei ole väliä kuinka hitaasti etenet, kunhan et pysähdy. - Kungfutse


4. Löydä uusia polkuja

Muuta näkökulmaa, jolla katsot elämääsi. Voit kokeilla miltä tuntuisi katsoa elämääsi jonkun läheisesi tai ystäväsi silmin. Kun olemme jumissa, myös näkökulmamme on hyvin pieni. Näemme ainoastaan asiat, joita olemme tottuneet näkemään. Meistä tuntuu, että meillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin jatkaa elämää kuten ennenkin. Toisen silmien kautta katsoessa voit löytää uusia polkuja. Voit nähdä elämässäsi vaihtoehtoja, joita et ole aiemmin huomannut. Lähde luomaan aivan uusia rutiineja ja uusia lyhyen ajan tavoitteita.


5. Sydän matkaoppaana

Kun olemme jumissa, on myös yhteytemme sydämeemme jumissa. Mitä voisit tänään tehdä raottaaksesi ovea sydämeesi jälleen? Pysähdy. Hiljenny. Kuuntele. Jumissa olo on vain tunne. Et ole oikeasti jumissa. Olet vain kadottanut yhteyden itseesi. Vahvista yhteyttä sydämeesi, niin se toimii oppaanasi elämäsi matkalla.


 Aiheeseen liittyvät julkaisut

Kuinka päihität esteen muutoksen tieltä?

Eksynyt elämän risteyksessä
 

Kuva lähde