Eksynyt elämän risteyksessä

28.08.2020
Olet varmasti huomannut, että elämäntie ei ole suora. Se on täynnä loivia käänteitä, joissa vähän heilahdat. Toisinaan mutkat ovat niin jyrkkiä, että olet kaatua kokonaan. Huomaatko myös erilaiset risteykset elämäsi tiellä? Joskus edessä on risteys, jossa on vain kaksi vaihtoehtoa, joko tai. Toisinaan valinta on vaikeampi ja vaihtoehtoja on useampia.

 
Kuinka valita oikea suunta?

Tähän ei ole yhtä ja oikeaa vastausta. Se on kuitenkin varmaa, että jos et valitse, jäät paikallesi. Et pääse eteenpäin. Jos et kuitenkaan halua olla siinä tilanteessa missä olet, tee valinta. Valinnan tekemistä voit helpottaa pohtimalla seuraavia asioita:


1. Kirjoita jokainen mahdollinen suunta ylös.

2. Listaa jokaisen suunnan alle mitkä asiat juuri tässä suunnassa pelottavat. Mikä on pahin asia mitä voi tapahtua, jos valitsen tämän tien? Ole realisti, merkitse kuinka todennäköistä on että näin tapahtuu asteikolla 1-10.

3. Listaa jokaisen suunnan alle mitkä asiat tekevät juuri tästä tiestä kulkemisen arvoisen. Ole haaveilija, mikä on parasta mitä voi tapahtua, jos valitsen tämän tien? Älä pidättele itseäsi, vaan unelmoi ja kirjoita kaikki ylös.

4. Laita kirjoittamasi lista pöytälaatikkoon ja lue se huomenna ajatuksella läpi.

Kirjoittamalla asioita ylös saat selkeytettyä niitä huomattavasti. Palaamalla kirjoitustesi ääreen vasta seuraavana päivänä, saat uutta näkökulmaa kirjoittamiisi asioihin.

Säilytä lista tulevaa varten. Toista harjoitus, kun olet seuraavassa risteyksessä. Voit myös aika ajoin palata vanhoihin listoihin, mitä ne kertovat matkastasi?
 

Aiemmat julkaisut 

Viisas, viisaampi, keho - Lue miksi!