Kuinka päihität esteen muutoksen tieltä?

20.09.2020
Olet yrittänyt kaikkesi päästäksesi eteenpäin. Olet kysynyt neuvoa muilta, avannut ovia ja astunut sisään vain todetaksesi, että ne johtavat umpikujaan. Olet turhautunut, koska kerta toisensa jälkeen joudut pettymään. Ehkä olet miettinyt olisiko vain helpompi luovuttaa ja jäädä paikoilleen.


Tutki

Mutta kuinka tarkkaan olet tutkinut nuo avaamasi ovet. Oletko luottanut liikaa muiden mielipiteisiin? Mitä jos jatkaisitkin tutkimista, vaikka "ovenvartija" sanoisikin, että täältä et etsimääsi löydä. Päättäisit kuitenkin tutkia tämän oven tuomia mahdollisuuksia tarkemmin käyttäen herkkyyden voimaa ja huomaamalla pienimmätkin merkit. Ehkä tämä ovi avaakin sinulle jonkin seuraavan oven, joka vie sinua eteenpäin.

Näe

Muuta näkökulmaa. Näe vähän aikaa asiat toisen henkilön näkökulmasta. Mitä jos jollakin tuntemallasi henkilöllä olisi tämä sama este. Kuinka hän toimisi tässä tilanteessa? Kuinka neuvoisit häntä eteenpäin? Käytä näitä samoja neuvoja viedäksesi itseäsi eteenpäin. Jos et näe sitä mahdollisena itsellesi, niin kysy itseltäsi: "Kuinka voi olla mahdollista, että uskon näiden neuvojen voivan auttaa ainoastaan muita, mutta ei minua itseäni?".
 

Löydä

Palaa elämässäsi hetkeen, kun löysit raollaan olevan oven, astuit sisään ja löysit tiellesi suunnan. Mistä silloin tunnistit tuon oven? Miltä sinusta tuntui, kun huomasit, että juuri tästä ovesta minun täytyy kulkea? Palaa näihin onnistumisen hetkiin ja voit löytää vastauksen tämän hetken esteisiin. Voit huomata, että eivät ne esteitä olekaan, et vain ole huomannut kaikkia vaihtoehtoja. Olet yrittänyt sisään vääristä ovista, kun samaan aikaan sinulla on ollut mahdollisuus kiertää koko rakennus.
 

Tutki avoimena ja näe asioita eri näkökulmista. Palaa onnistumisen hetkiin ja löydät kaikki ne mahdollisuudet, jotka ovat sinulle avoinna.


Aiheeseen liittyvät julkaisut

Viisas, viisaampi, keho - Lue miksi!

Eksynyt elämän risteyksessä


Kuva lähde