Lannistus vai kannustus, kumpaa sinä saat?

05.09.2020
Kun olet tekemässä elämässäsi muutosta, saatko ympäristöltäsi lannistusta vai kannustusta? Jos vastasit ensimmäisen, jätätkö muutoksen sen vuoksi tekemättä? Vai päinvastoin, saako se sinut haluamaan muutosta vielä enemmän?

On tärkeää miettiä kuinka paljon annamme ympäristömme vaikuttaa meihin ja tekemiimme päätöksiin. Päätöksiin, jotka koskevat omaa elämäämme. Oletko aina se, joka uhraa oman elämänsä?


Sinä päätät

Jos huomaat ympäristösi vaikuttavan päätöksiisi liikaa, on aika asettaa rajat. Omat henkilökohtaiset rajasi suhteessa ympärilläsi oleviin ihmisiin. Sinä päätät kuinka paljon otat vastaan. Sinä päätät kuinka sinulle puhutaan. Sinä päätät kuinka paljon annat muiden vaikuttaa elämääsi.
 
Ympärilläsi olevat ihmiset eivät voi kuitenkaan tietää sinun rajojasi, jos et itsekkään tiedä. Tee siis ensin omat rajasi selväksi itsellesi. Päätä mitkä ovat sinun rajasi. Jos näitä rajoja on ylitetty toistuvasti, kerro rajoistasi ne ylittäneille ihmisille. Jos rajasi huomautuksistasi huolimatta ylitetään jatkuvasti, kerro mitä seurauksia tästä koituu. Seiso rajojesi takana ja pidä niistä kiinni.

Kun kunnioitat omia rajojasi, myös muut oppivat kunnioittamaan niitä. Lannistavasti puhuneet läheiset eivät välttämättä opi ainakaan heti puhumaan sinulle kannustavasti, mutta ainakin heille on selvää, että lannistavia kommentteja et enää ota vastaan. Tämä luo vakaan pohjan muutokselle.


Aiheeseen liittyvät julkaisut

Lepään sitten, kun tehtävälistani on tyhjä - Näin pääset irti tästä ajatuksesta!

Viisas, viisaampi, keho - Lue miksi!


Kuva lähde