Lepään sitten, kun tehtävälistani on tyhjä - Näin pääset irti tästä ajatuksesta!

28.09.2020

Tiedät varmaan, että sinulla tulee aina olemaan listallasi tehtäviä. Koko elämäsi ajan sinun listallasi on tehtäviä, jotka sinun on hoidettava. Mutta kuinka oppia elämään asian kanssa ilman burnoutia?
 

Eroa tiukan pomon alaisuudesta

Järkesi tietää tämän asian, mutta mielesi puhuu sinulle toista. Mielesi kertoo, että olet ansainnut levon vasta kun olet tehtäväsi hoitanut. Se on tiukka pomo joka ei anna armoa. Jos uskallat ottaa lyhyenkin lepotauon tehtävälistan ollessa kesken, mielesi kyllä muistaa soimata sinua tästä ylimääräisestä tauosta.

Älä kuitenkaan anna mielesi ohjailla sinua. Erota mielesi itsestäsi ulkopuoliseksi "pomoksi" ja kuuntele mitä tuo vaativa henkilö sinulle puhuu. Uskotko sitä? Et varmasti usko. Jos nämä vaativan pomon puheet ovat vain ajatuksia, pystyt muuttamaan ne positiiviseen muotoon sanomalla itsellesi "unohdan kaiken muun, olen ansainnut nyt levon". Jos tuo pomo on kuitenkin kyykyttänyt sinua jo pitkään, ajatukset ovat ehtineet muuttua tunteiksi. Silloin vaikka kuinka yrität muuttaa ajatusta positiiviseksi, niin se ei muutu. Tunne on kehossasi.

Tunteen muuttaminen

Ota tunne tarkasteluun. Samalla tavalla kuin erotit ajatukset itsestäsi, erota itsestäsi myös tuo tunne, joka vaatii sinulta mahdottomia. Anna sen tulla nähdyksi ja sen jälkeen mennä menojaan. Voit elää ihan hyvin ilman tuota vaativuuden tunnetta. Apuna tunteiden vapauttamiseen kehosta voi käyttää esimerkiksi yin-joogaharjoitusta.
 

Salaisuus

Jos kuitenkin päätät odottaa, että saat levätä sitten, kun tehtävälistasi on tehty, niin kerron salaisuuden: lepohetkeä ei tule. Eroa siis tiukan pomon alaisuudesta ja lähde luomaan elämääsi enemmän niitä tunteita, joita haluat tuntea. Vaativuuden tunnekin on ollut aluksi vain ajatus. Niinpä luomalla uusia ajatuksia ja toistamalla niitä, annat mahdollisuuden uusien tunteiden syntyä. Voisitko sittenkin sallia itsellesi levon ja rentouden tunteita myös tehtävien välissä ja luoda siitä itsellesi uuden rutiinin?