Tyytymättömyys on valinta

06.08.2020

Valitsetko jatkaa tyytymättömänä vai tyytyväisenä? Tyytymättömyys on merkki. Tyytymättömyys on mahdollisuus. Älä ohita sitä. Älä ruoki sitä.

Olemme oppineet, että emme saisi valittaa pikkuasioista. Aina löytyykin joku, jolla asiat on huonommin. Tästä huolimatta keskustelut ovat parhaimmillaan sitä, että valitamme erinäisistä asioista, jotka ovat omassa elämässämme huonosti. Pitäisi tehdä sitä ja muuttaa tuota, mutta kun.. Usein valitamme samoista asioista vieläpä moneen kertaan eri henkilöille. Nautimme oikein velloa tuossa tunteessa, kun saamme kertoa että asiamme ovatkin vielä huonommin kuin keskustelukumppanilla.

Älä kiusaa kehoasi

Päivän aikana saatat ajatuksissasi siivota keittiön 3 kertaa. Tiesitkö, että kehosi ei tiedä oletko toteuttanut nuo ajatuksesi vai et? Eli kehosi on todella siivonnut keittiön 3 kertaa. Ei ihme, että energiaa ei sen jälkeen riitä enää toteuttamaan tuota oikeasti. Mitä jos olisitkin heti ensimmäisellä ajatuskerralla siivonnut keittiön? Kuinka paljon enemmän energiaa olisi jäänyt muille asioille? Ihan sama tyytymättömyyden tunteen kanssa. Ei kannata antaa energiaa niille asioille joihin on tyytymätön, vaan "siivota" ne heti.

Mitä voin sitten tehdä?

Kun huomaat, että olet tyytymätön, kiitä tuosta tunteesta, koska se on merkki siitä, että jonkin asian elämässä on muututtava. Muutoksen tekeminen vaatii energiaa, joten älä tuhlaa sitä puhumalla siitä mihin olet tyytymätön ja mitä pitäisi tehdä, vaan keskity siihen miltä tuntuu kun on tyytyväinen. Mitä muutoksia se vaatii elämässäsi?

Aina tuo muutos ei ole ulkoinen, vaan se voi olla myös oman sisäisen maailman muutos. On hyvä kääntyä sisäänpäin tutkiskelemaan, mikä on se oikea suunta, johon ottaa ensimmäisen askeleen kohti tyytyväisyyttä.


Aiemmat julkaisut

Voisinko minä olla erityisherkkä? 

Kuva lähde