Viisas, viisaampi, keho - Lue miksi!

19.08.2020

Niska jumittaa ja yläselkä alkaa uhkaavasti muistuttaa tuttua kellonsoittajaa. Vatsassa tuntuu möykky. Kuinka usein pysähdyt, kuuntelet ja pistät merkille, että keho todella kertoo, kun on aika tehdä elämässä muutoksia?

Nykypäivän hektisessä maailman menossa ajatuksemme ovat vallanneet kaiken aikamme. Teemme ajatustyötä, eikä vapaa-aikakaan paljoa siitä eroa. Koemme helposti, että sitä tuotteliaampia olemme, mitä enemmän ajattelemme. Kehollamme olisi meille kuitenkin niin paljon kerrottavaa, kun vain pysähtyisimme kuuntelemaan. Erityisherkkyydestä on tässä apua. Ehkä olet jo huomannut, kuinka aistit erilaisia ilmapiirejä ja tunnelmia. Käytä siis herkkyyttäsi hyödyksi ja ala aistia oman kehosi tuntemuksia. Voit myös kuunnella missä kehon osassa tunnet erilaisia tunteita, vaikka surua, vihaa tai iloa. 

Kun edessäsi on jokin päätös, pysähdy, kuuntele ja luota kehosi sisäisiin viesteihin. Voit lähteä harjoittelemaan tätä pienillä päätöksillä. Kysy keholtasi, miltä tämä ratkaisu tuntuu. Pistä merkille kaikki tuntemukset mitä koet. Älä yritä väkisin saada keholta vastausta, vaan anna sille aikaa ja odota. Älä myöskään ajattele, vaan anna tuntemusten nousta kehosta. Voit toistaa harjoituksen myöhemmin uudelleen.

 


Keho kertoo myös siitä, kun kaikki ei ole hyvin. Kun jokin muutos elämässä on tehtävä. Nämä merkit voivat tuntua kehossa levottomuutena, uupumuksena tai fyysisinä oireina. Kiireisenä nämä merkit saattavat jäädä huomaamatta. Jos vain ohitamme kehon viestit, se kyllä jossakin vaiheessa ilmoittaa asiasta kovalla kädellä ja silloin muutoksen aloittamiseen tarvittavat voimavarat voivat olla jo vähissä. Yritä siis ennakoida ja ottaa säännöllisesti itsellesi ja kehollesi aikaa, kuunnella mitä kehosi sinulle kertoo. Näin voit lähteä tekemään elämässäsi muutoksia hyvissä ajoin, silloin kun sinulla on siihen voimia.


Aiemmat julkaisut

Kuinka erottaa oma ja toiselta imetty tunne?

Tyytymättömyys on valinta 

 

Kuva lähde